Godastakam - Part 3 ( in Tamil)

Ola friendss,,

Back after a long time. This time Im back with Godastakam again, but this time in Tamil. One of my friends (Karthikeyan) at IIMB was going through my blog and asked why is this not in Tamil(as he knows Im a Tamil Kannadathi), so Im like I can only talk tamil, cant read, so then epiphany struck and generated in chatgpt, and made him verify it if it is accurate, so here you go Godastakam in Tamil..

(The idea behind writing this blog was that Godastakam wasnt available on Google before, and even now, its only my blogs that come up for Godastakam..,#proud)

Some blogs on Andal taayar:

Godastakam in Kannada 

Godadevi Story


நமஸ்தேஸ்து கோதாதேவி விஷ்ணுசித்த ஸுபார்த்தினி
துளசிவனோத்பவே தேவி கோதாதேவி நமோஸ்துதே

துளசிவனசஞ்சாதே கிருஷ்ணபக்தே ஸமுசிதே
புஷ்பஹாரே தரேதேவி கோதாதேவி நமோஸ்துதே

கோபிகன்யா ஸஹுல்லாசே ஆச்சார்யம் பக்திபாஜினி
வில்லிபுத்தூர் நிவாஸஸ்தே கோதாதேவி நமோஸ்துதே

ஸ்ரீரங்கமங்கள காரேதேவி ரங்கநாத ஹ்ருதயஸ்திதே
ஷுடிகுடுத்த பிரியேதேவி கோதாதேவி நமோஸ்துதே

ஆண்டாள் ஸ்ரீநாம ஸம்பூதே துளசிவனவிஹாரிணி
புஷ்பஸங்க்ரஹ கைங்கர்யே கோதாதேவி நமோஸ்துதே

தனுர்மாஸே ருதாநிஸ்தே ஸ்ரீவர்கே மார்கதர்ஷிணி
ரங்கமன்னார்ப்ரியேதேவி கோதாதேவி நமோஸ்துதே

பூதேவிவம்ஶஸம்பூதே பக்தாபிஷ்டம் பிரதாயினி
ராமானுஜ ஸோதரிதேவி கோதாதேவி நமோஸ்துதே

ஆத்மாத்மாஶ்ரிதேதேவி அஷ்டலட்ச்மீ ஸ்வரூபிணி
அஹங்கார வர்ஜிதேதேவி கோதாதேவி நமோஸ்துதே

நித்யஸ்மிதே நித்யஷுத்தே ஸ்ரீவர்கே மார்கதர்ஷிணி
ரங்கமன்னார்ப்ரியேதேவி கோதாதேவி நமோஸ்துதே

கோதாஷ்டகவிதம் புண்யம் பாதேர் பக்தி ஸமாநிதா

ஸர்வாபிஷ்டம் பலம் ஸித்திம் மோட்சஸம்பதமுச்யதே 


In English: 

Namastesthu Godadevi Vishnuchitta Suprarthini 

Tulsivanodbhave Devi Godadevi Namostuthe


Tulsivanasanjathe Krishnabhakthesamuchithe

Pusphahare Dharedevi Godadevi Namostuthe


Gopikanya Sahullase Acharyam Bhakthibhajini 

Villiputtur Nivasasthe Godadevi Namostuthe


Sriranghmangala Karedevi Rangannatha Hridayasthithe

Shudikudutha Priye Devi Godadevi Namostuthe


Andal Shreenaama Sambhuthe Tulsi Vanaviharini

Puhpasangraha Kainkarye Godadevi Namostuthe


Dhanurmaase Ruthanisthe Shreevarghemarghadarshini

Rangamannarpriye Devi Godadevi Namostuthe


Bhoodevivamshasambhuthe Bhakthabhistam Pradhayini

Ramanuja Sodharidevi Godadevi Namostuthe


Aadhaytma Aashrithedevi Asthalakshmi Swaroopini

Ahankara Varjithedevi Godadevi Namostuthe


Nityasmithe Nityashudde Shreevarghe Marghdharshini 

Rangamannar Priyedevi Godadevi Namostuthe


Godastakavidhampunyam Paterbhakthi Samanitha

Sarvabhishtam Phalam Sidhhim Mokshasampadamuchyathe


Comments